A Kormányhivatalok – kormányablakok – ügyintézésének támogatása a Tudástár alapján.

Calendar  16/09/2019     Calendar  Multilogic Kft.    

About the fun technologie

A Tudástár a közigazgatás ~2300 ügyének tárháza (törvényi háttér, intézményi kompetencia, jogosultak stb.) alapján évente ~10.500.000 ügyintézés történik. Az Emeráld keretrendszerrel megvalósított 16 szakértői rendszer 3.600.000 ügy intézését támogatja. Még a szakterülethez nem értő ügyintéző is teljes körű és jogszerű döntést hozhat a szakértői rendszerrel folytatott párbeszéd útján. A szakértő rendszerek kérdéseiket és eredményeiket megmagyarázzák, a mögöttes jogszabályi részeket bemutatják.

What should you try?

Egy üggyel kapcsolatos döntési folyamatot. 1. Válaszolni kell a feltett kérdésekre. 2. A kék szövegre kattintva kisegítő magyarázatot kapunk. 3. Az i -re kattintva a kérdés / eredmény levezetéséhez felhasznált szabályok bemutatásra kerülnek 4. A kurzort a levezetések - magyarázatok - fölé húzva megjelennek a felhasznált dokumentum részletek 5. Az adatok módosításával új konzultációt indíthatunk. (A demó a Tudástárban már nem szereplő „Bejelentkezés az EVA alá” kérelmet modellezi.)

Required peripheries

Mouse , Keyboard , Display

Explaining the tech

A törvényeket, rendeleteket "ha -> akkor" típusú szabályokkal modellezzük. A kérdést - "célt" - illesztjük egy szabály "akkor" részével - "fej" - így újabb előfeltételek -"célok" - keletkeznek a "ha" alapján. A folyamatot mindaddig folytatjuk, amíg minden cél el nem fogy. Ez úgy következik be, hogy az ismert tényeknek nincs előfeltételük - "ha" -rész, így amikor illesztésre kerülnek, a célsorozat egy eleme eltűnik.

What is the AI relevance here?

A megoldást egy un. szakértői rendszer szolgáltatja, amelynek része egy következtető gép. A szakértői rendszer a következtetés során feltett kérdéseit és az eredményt automatikusan megmagyarázza, a felhasznált - modellezett - dokumentum részleteket megmutatja. Amennyiben nincs megoldás – esetünkben a kérelem elutasításra kerül – akkor a szakértői rendszer ennek okát is megmagyarázza.

Let's try it! 
Owner of the technology
Multilogic Kft.
What type of AI is used by the technology?
Szakértői rendszer
Applied solution
Speciális üzleti megoldás
Area of ​​use
Business services
Direct uses
Minden olyan szakterületen használható, ahol a döntéshozó valamilyen szabályzat alapján dönt. Normatív szabályzat esetén - amikor a döntéshozónak nincs mérlegelési joga - a döntés eredménye egyértelmű és kizárólagos. Amennyiben a szabályozás nem normatív, úgy a technológia tanácsadásra szolgálhat. Jelenleg működő alkalmazás a személyi hitelek ajánlása - évente több, mint 300.000 - látogató, lásd az "Élménytár" Emily a banki tanácsadó demóját. A Tudástár szakértői rendszerei jelenleg oktatási fázisban vannak.
Business function
Customer service
Date of creating tech
30/06/2019