Arc és érzelem felismerés

Calendar  14/08/2019     Calendar  Microsoft    

About the fun technologie

Az arcfelismerés sok területen alkalmazható technológia. A demó segítségével két fénykép feltöltésével vagy elkészítésével a Micosoft AI Face API megoldása gyorsan elemzi és összehasonlítja a két fényképket, megállapítja, hogy ugyanaz az ember szerepel-e mindkét fényképen, valamint megtippeli a fényképen szereplő személy nemét, életkorát, és érzelmi állapotát.

What should you try?

Töltse fel vagy készítse el az első képet. Töltse fel vagy készítse el a második képet. Vizsgálja meg a két képen lévő személy megegyezik-e. Tekintse át a fényképen szereplő személy jellemzését.

Required peripheries

Mouse , Keyboard , Display

Explaining the tech

A Microsoft Cognitive Services segítségével az alkalmazásokat, weboldalakat és robotokat intelligens algoritmusokkal lehet képessé a látásra, hallásra, beszédre és megértésre, így azok a felhasználók természetes nyelvi kommunikációját is értelmezni tudják.

What is the AI relevance here?

Ebben a bemutatóban a Face API segítségével észlelhetők a képen szereplő emberi arcok, és az eredmények négyszögekkel mutatják meg, hol találhatók az arcok a képen, továbbá olyan tulajdonságok, amelyek a gépi tanulásra épülő előrejelzésen alapuló arcjellemzőket sorolják fel. Az arcot leíró jellemzők a következők: kor, érzelem, nem, testtartás, mosoly, arcszőrzet, továbbá 27 arcrész minden archoz.

Let's try it! 
Owner of the technology
Microsoft
What type of AI is used by the technology?
Képfeldolgozás
Applied solution
Általános bemutató
Area of ​​use
Business services
Direct uses
Biztonsági felvételek valós idejű elemzése, emberek megkülönböztetése és felismerése arc alapján, személyre szabott áruházi termékajánlás nem, életkor és kedv alapján.
Indirect uses
Személyek és érzelmek beazonosítására.
Business function
Customer service