Gépelésdinamika demo

Calendar  26/08/2019     Calendar  Eötvös Loránd Tudományegyetem, Mesterséges Intelligencia Tanszék    

About the fun technologie

A felhasználó egy fiktív bankkártyaszámmal (a rendszerünk által generált véletlenszerű számsorozattal) regisztrálhat a demo rendszerbe, és ezt követően a bejelentkezéskor a rendszer ellenőrzi, hogy a felhasználó a rá jellemző dinamikával gépelte-e be a bankkártyaszámot.

What should you try?

1. Érdemes megnézni, hogy a regisztráció után a rendszer a regisztrált felhasználó gépelésdinamikáját helyesen ismeri-e fel. 2. Érdemes kipróbálni, hogy egy másik felhasználó képes-e imitálni a regisztrált felhasználó gépelésdinamikáját - ez előfordulhat, vannak hasonló dinamikával gépelő felhasználók, a ugyanakkor a nem-legitim hozzáférések EGY RÉSZE kiszűrhető a gépelésdinamika alapján. 3. A hozzáértőknek érdemes lehet megfigyelni a rendszer által kiírt DTW-távolságokat: minél hasonlóbb két gépelési dinamika, annál kisebb a DTW-távolságuk.

Required peripheries

Keyboard , Display

Explaining the tech

Regisztrációkor a rendszer lementi a gépelésdinamikát (billentyűlenyomások és felengedések idejét ezredmásodperc pontossággal), és az elmentett dinamikát összehasonlítja a bejelentkezéskor megfigyelt dinamikával.

What is the AI relevance here?

Idősorok osztályozásának (idősorokkal kapcsolatos felismerési feladatok) egyik gyakorlati alkalmazását mutatja a rendszer, dinamikus idővetemítés (dynamic time warping) módszerrel hasonlít össze idősorokat, lásd még: http://www.biointelligence.hu/typing.html

Let's try it! 
Owner of the technology
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Mesterséges Intelligencia Tanszék
What type of AI is used by the technology?
Idősorok osztályozása
Applied solution
Általános bemutató
Area of ​​use
Computer technology and electronics
Indirect uses
A gépelésdinamikán alapuló személyazonosítás széles körben használható olyan rendszerekben, amellyel a felhasználó gépelés útján kommunikál. Mivel a gépelésdinamikán alapuló azonosítás nem tökéletes, ezért a meglévő azonosítási eljárások kiegészítéseként használható potenciálisan.
Business function
Safety
Date of creating tech
01/06/2019