Vanda, a digitális üzleti asszisztens

Calendar  12/08/2019     Calendar  T-Systems Magyarország Zrt.    

About the fun technologie

A Magyar Telekom lakossági ügyfélszolgálatát a 1414-en felhívva Vanda, az első magyar digitális üzleti asszisztens nyújt segítséget.

What should you try?

A "miben segíthetek?" kérdésre Vanda szabadszöveges válaszokat vár, amiben a felhasználó meghatározza az elvégzendő feladatot. Néhány példa arra, hogy mit lehet Vandának mondani: - Mobiltelefont szeretnék vásárolni. - Aktiváltatni szeretném a kártyámat. - Nem működik a TV-m, hibát szeretnék bejelenteni. - Jelszót szeretnék módosítani. - Mobilhálózati lefedettségéről leszeretnék tájékozódni. - Mobil hibabejelentés miatt telefonálok.

Required peripheries


Telefon

Explaining the tech

- TTS: a Text To Speech technológiával Vanda közel természetes hangon képes megszólalni. - ASR: a beszédértést az Automatic Speech Recognition technológia teszi lehetővé, mely által Vanda képes értelmes párbeszédek lefolytatására. - Szemantikai értelmezés: A mondott szöveget Vanda nem csak leiratozza, hanem az elvégzendő feladat vonatkozásában jelentést társít a szöveghez az alkalmazott NLP technológia segítségével. - Felügyelt gépi tanulás: Vanda képes folyamatosan bővíteni tudását, a tanulás célirányának meghatározásában azonban emberi segítségre van szüksége. - Hívásirányítás és önkiszolgáló folyamatok: Vanda képes a megértett ügyfélszándéknak megfelelően irányítani a hívást és szükség esetén az elérhető legkompetensebb munkatársat be tudja vonni a beszélgetésbe. Amennyiben az ügyfélszándékhoz tartozik önkiszolgáló folyamat, úgy Vanda azt automatikusan elindítja.

What is the AI relevance here?

Vanda esetében az MI élményt első sorban a gépi beszédértés és a beszédszintézis adja. Vanda neurális háló alapú szemantikus értelmezővel rendelkezik, ez teszi képessé az ügyfelek szándékának megértésére. A tudása ember által felügyelt gépi tanulással bővíthető (supervised ML). Vanda az SMS-től kezdve a különböző chat és SM platformokon keresztül az email-ig különféle írott csatornákon is képes kommunikálni, ehhez a szövegértést különböző NLP technikák kombinációjával valósítjuk meg.

Let's try it! 
Owner of the technology
T-Systems Magyarország Zrt.
What type of AI is used by the technology?
Hang felismerés, természetes szöveg feldolgozás és hangszintézis
Applied solution
Speciális üzleti megoldás
Area of ​​use
Telecommunications
Direct uses
A Magyar Telekom mellett más felhasználási területekre is kitekintve, Vanda felhasználása széleskörű lehet az egyszerű önkiszolgáló FAQ/GYIK-tól kezdve az automatizált időpontegyeztetés, service desk jegykezelés, hibabejelentés és automatikus hibaelhárítás, jelszócsere, vagy akár sales folyamatok támogatása, kérdőívek kitöltése, csomagküldő szolgálat folyamatainak támogatása, stb.
Indirect uses
A Vandához kidolgozott NLP technikák egyéb területekre is kiterjeszthetők, mint például dokumentumok gépi osztályozása, vagy a gépi fordítás.
Business function
Customer service