AI Podcast

Our podcast features local and foreign experts who help analyze the most exciting issues in AI.

MI Stúdió S03 E01

Ó, avatár, avatárom, lehet-e kisebb a kockázatom? – AI és biztosítás

On-demand biztosítások, drónfotózott töréskárok és prediktív csőtörésveszély-jelzés. Ez és még számtalan újdonság vár ránk az MI-hajtotta jövőben. Sallai Linda innováció és biztosítási szakértővel veséztük ki, hogyan alakul át a biztosítások világa a mesterséges intelligenciának köszönhetően.

Listen   
MI Stúdió S02 E37

Kihasználni a Datageddont – Így foghatjuk be az adatgazdaság erejét

Miért annyira fontos az adatgazdaság, és mit nyerhet belőle egy átlag magyar cég? És mi fán teremnek a közadatportálok? Erről lesz szó a második évad záró epizódjában, ahol Kocsis Dávidot, a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség stratégiai és operatív ügyvezető-helyettesét kérdeztük. Légy az első százezer között, aki teljesíti az MI Kihívást! Kerülj képbe a mesterséges intelligencia alapjaival!

Listen   
MI Stúdió S02 E36

Állj bele az MI Kihívásba! – De miért lesz jobb nekünk ettől az online MI kurzustól? – Vol2

Az MI Kihívás keretében százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról a 2020. december 1-jével élesedő MI alapozó online kurzus elvégzésével. Szakértőinkkel azt jártuk körbe, hogy mit várhat az, aki beleáll a kihívásba, és mindez hova vihet el hosszú távon.

Listen   
MI Stúdió S02 E36

Állj bele az MI Kihívásba! – De miért lesz jobb nekünk ettől az online MI kurzustól? – Vol. 1

Az MI Kihívás keretében százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról a 2020. december 1-jével élesedő MI alapozó online kurzus elvégzésével. Szakértőinkkel azt jártuk körbe, hogy mit várhat az, aki beleáll a kihívásba, és mindez hova vihet el hosszú távon.

Listen   
AI Studio S02 E35

A szoftver tényleg megeszi a világot? – Az üzleti automatizáció lehetőségei és korlátai

A tíz-tizenöt évvel ezelőtti fejlesztések végleg megérkeztek a mindennapokba, a COVID járvány pedig két-három évvel még előrébb hozta az automatizációs változásokat. De meddig lehet és érdemes fokozni ezt a folyamatot vállalati közegben? Dojcsák Danival, a Shiwaforce kommunikációs vezetőjével ástunk a dolgok mélyére.

Listen   
AI Studio S02 E34

A look at the global AI landscape with Cognilytica analysts Kathleen Walch & Ron Schmelzer

Anyway, we caught up with AI Today podcast hosts Kathleen Walch and Ron Schmelzer to find out what their impressions of Europe are in terms of AI, what if China’s quest for AI supremacy proves to be successful, and where they think AI is headed.

Listen   
MI Stúdió S02 E33

MIK 2.0: így lép szintet az MI Koalíció – Megvalósítási fázisban az MI Stratégia

Itt az ideje lefordítani konkrét projektekre az MI Stratégia nagy ívű intézkedési tervét. Hogy mindez mivel jár, és hogy fog kinézni a magyar AI ökoszisztéma 2-5 éves távlatban, elmondja az MI Koalíció új szakmai vezetője, az IBM-től igazolt nagyágyú, Boa László.

Listen   
S02E32

Hiperperszonalizáció, robotpodcastok, satöbbi – AI és média

A Bloombergnél a médiatartalmak egyharmadát automatizált módon állítják elő. Kellenek még ide egyáltalán újságírók? Virág Attila, a Hírstart.hu és a Startlap Csoport technológiai vezetője szerint feltétlenül, az viszont tény, hogy a médiumoknak muszáj bevállalniuk az MI ugrást folyamataik optimalizálásához, és ez nem csak az online sajtótermékekre igaz.

Listen   
MI Stúdió S02 E28

Fogadjunk, hogy nem volt bent, VAR ide vagy oda! - MI és a futball

Az MI technológiák egyre több tartalommal látják el a szurkolókat, az egyre kifinomultabb statisztikák és predikciók viszont nemcsak a szurkolói élményt, hanem a sportfogadást is újra definiálják. Dénes Ferenc sportközgazdásszal, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Sportdivíziójának vezetőjével azt is körbejártuk, merre tart az európai és az amerikai futball a VAR árnyékában, és hogy ő vajon képes-e függetleníti magát a szakmájától meccsnézés közben.

Listen   
MI Stúdió S02 E29

Bionikus protézisek: út a gondolatávitel felé? – Gondolatvezérlés és AI

Lévay Györgyöt nem hagyta nyugodni, hogy a kiberkor vívmányaihoz képest végtelenül kezdetleges protézist kapott karjának pótlására, ezért saját maga kezdett dolgozni egy sokkal fejlettebb megoldáson. Vele beszélgettünk a gondolatvezérlésen alapuló rendszerekről, és természetesen Elon Musk Neuralinkje sem maradhatott ki a diskurzusból.

Listen   
MI Stúdió S02 E27

Westworld Special, baby! – AI valóság és fikció az HBO kultsorozatában

Mennyire vagyunk a Westworld világától? Tényleg besokallhatnak az androidok? Hol tartunk a tudat reprodukálásában, na és tényleg jön a mindent ellenőrző Super AI? A magyar AI ökoszisztéma gurujával, Szertics Gergővel gyalogolunk végig a sorozatban megjelenített technológiákon, nem ritkán komoly filozófiai magasságokba emelkedve, mindezt Dolores Abernathy és Dr. Ford gondolataival fűszerezve.

Listen   
MI Stúdió S02 E28

Agyhullámlovaglás a tudatalatti „Vásárlás” gombért –Neuromarketing és AI

Hókuszpókusz, vagy kőkemény tudomány? A neuromarketing feltűnését övező kezdeti bizalmatlanság óta sok víz lefolyt a Dunán, a legújabb techhel felvértezve szintet lépett az ágazat, a költségek jelentős csökkenésével pedig cégek széles tömegei élhetnek ezzel a különleges eszköztárral. Ottlik Dávid, a Synetiq alapítója mesél a kulisszatitkokról.

Listen   
MI Stúdió S02 E27

Az MI hozza el az örök életet? – AI és medtech

A szupergazdagoknál egyre inkább jellemző, hogy nem igazából terveznek meghalni, de vajon mennyire lehet ez valós szcenárió az átlagos földi halandóknak? Az AI élethosszabbító funkcióiról és az ezzel kapcsolatos határtalan lehetőségekről kérdeztük Kohanecz Margó digitális marketing tanácsadót.

Listen   
MI Stúdió S02E26

Mikor lesz csupán egy rossz emlék a bábeli zűrzavar? – A gépi fordítás rétegei

A neurális hálók térhódítása surranópályára állította a nyelvtechnológiai fejlesztéseket is. Szerencsére a magyar szakemberek észnél vannak, és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az élbolyban tartsák nyelvünket az MI korszakhoz igazítás folyamatában. De hol tartunk most, és mi vár ránk még a gépi fordítás útvesztőjében? Dr. Prószéky Gáborral, a Nyelvtudományi Intézet igazgatójával beszélgettünk.

Listen   
MI Stúdió S02 E025

Megtettük tétjeinket - Így rajzolja át az MI Stratégia Magyarországot 2030-ra

Grandiózus intézkedéscsomaggal készül Magyarország a nagy mesterséges intelligencia transzformációra. A Debrecenben bemutatott MI Stratégia alapjaiban határozza meg hazánk fejlődését, hiszen sikeres megvalósítás esetén legalább 15%-os GDP növekedéssel számolhatunk 2030-ig.

Listen   
MI Stúdió S02 E24

Változatok egy kaptafára - A zene- és dalszövegírás algoritmizálhatósága

Változatok egy kaptafára - A zene- és dalszövegírás algoritmizálhatósága Az egy kaptafára készült zenéknél és dalszövegeknél nem csodálkozhatunk, ha az algoritmusok is hamar feltanulják a sablonokat, és kiszorítják az arénából a sekélyes szerzőket.

Listen   
MI Stúdió E02 E23

Digitális szülők és az MI

Az MI gyönyörűen képes felismerni a gyerekek online viselkedésében mutatkozó aggasztó mintázatokat, hogy időben figyelmeztethesse a szülőket. De milyen eszközeink vannak még a router falból kitépésén túl, hogy megóvjuk csemetéinket a kibertérben rájuk leselkedő veszélyektől? A Digitális Jólét Program keretében megvalósuló Digitális Gyermekvédelmi Stratégia divízióvezetőjét, Dr. Gaskóné Nagy Erikát kérdeztük erről.

Listen   
MI Stúdió S02 E22

Mikor lesz Watsonból HR igazgató? - MI és munkaerőmenedzsment

A munkaerő kiválasztásnál az automatizált videóinterjúk és az algoritmus alapú személyiségprofilozás csak a kezdet, hiszen egy sor más HR-feladatot is képest optimalizálni az MI. Illés Kata, az Indivizo alapítójával beszélgettünk arról, hogy mennyiben segítheti a tech a toborzás folyamatának elfogultságmentességét, és hogy vajon lehet-e külön praktikákkal készülni egy AI-jal megtámogatott interjúra.

Listen