Állj bele az MI Kihívásba! – De miért lesz jobb nekünk ettől az online MI kurzustól? – Vol. 1

MI Stúdió S02 E36

  2020-12-03

Hallgass minket a YouTube-on!

Intro: Ez az MI Stúdió, ahol a legmenőbb szakértők segítségével fejtjük meg a mesterséges intelligencia rezdüléseit és követjük le a legújabb MI trendeket. Hörömpöli-Tóth Levente vagyok – tartsatok velünk!

H-T. L.: – 2. évad 36. epizód kérem szépen összességében pedig már a 43. adás. Itt tart most az MI Stúdió, ahonnan mindenkinek óriási üdvözlet! Továbbra is Zoomon keresztül jelentkezünk sajnos, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy egy időre fel kell függesztenünk a személyes felvételeket pedig imádjuk ám a stúdiónkat és mennyivel jobb lenne, különösen most összejönni, amikor nem kevesebb mint három meghívott vendégünk van, márpedig ilyen még nem volt eddig kettőnél megálltunk és ugye a mai témánk jelentőségét ezzel a vendégszámmal is szerettük volna mintegy érzékeltetni, hiszen ezúttal terítéken a várva várt MI Kihívás. Aki esetleg még nem hallott volna róla háttérként érdemes megemlíteni, hogy az MI Kihívás eredetileg az AI Challenge név alatt vált ismertté, méghozzá a finnek jóvoltából, amivel az volt a céljuk, hogy a társadalom legalább egy százaléka szerezzen alapozó ismereteket a mesterséges intelligenciáról egy online kurzus elvégzésével. Namármost Magyarországon mi ezt a koncepciót vettük át, ám mi megfejeltük ezt azzal, hogy egymillió magyar polgárhoz szeretnénk közelebb vinni a technológiát 2021 végéig. Idehaza december elsejével élesedik az MI kihívás, méghozzá egy hazai fejlesztésű online kurzus jóvoltából az AI Hungary weboldalon, amelyet terveink szerint százezer honfitársunk végez, tehát majd el. De, hogy mit is kell tudni erről az online anyagról hova futhat ki az MI Kihívás és hogy állunk az MI Edukációval úgy általában na hát ezt fogjuk ma körbejárni nagyszerű szakértőinkkel. Köszöntöm tehát ennek megfelelően először is Dietz Ferencet a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárját. Köszönjük szépen Feri, hogy időt szakítasz ránk!

D. F.: – Köszöntöm én is a hallgatókat!

H-T. L.: – Itt van velünk továbbá Kása Ferenc, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Mesterséges Intelligencia Divíziójának vezetője, aki egyben az MI Koalíciót is képviseli. Szia Feri jó, hogy itt vagy velünk!

K. F.: – Sziasztok köszönöm, hogy itt lehetek!

H-T. L.: – És szeretettel üdvözlöm Tarcsi Ádámot az ELTE IoT&Data Innovation Labjének vezetőjét, aki a MI kurzus alkotói folyamát is vezette egyben. Szia Ádám, üdv az MI Stúdió fedélzetén.

T. Á.: – Sziasztok! Üdvözlök mindenkit én is köszönöm, hogy itt lehetek.

H-T. L.: – Először is kezdjük tehát azzal, hogy miért is olyan nagy szám, hogy elkészült ez a bizonyos kurzus, amely hivatalosan a „Bevezetés a mesterséges intelligencia világába” névre hallgat, mitől lesz jobb most úgy bárkinek ettől? Kezdjük ezzel talán.

K. F.: – Teljesen jogos a kérdés Levi, hogy miért fontos az MI kihívásról beszélnünk, illetve miért van ennek az egésznek ekkora jelentősége. Talán onnan lehetne elindulni, hogy van egy általános olyan közhiedelem a lakosság körébe, illetve az emberek körében, hogy félnek magától a technológiától, félnek magától az innováció adta lehetőségektől és nem teljes értik, illetve látják át, mik azok a mögöttes folyamatok, illetve hogyan jutottunk el addig, hogy mesterséges intelligenciáról kezdtünk el beszélni. Nem csak ide haza, hanem nemzetközi viszonylatban is az elmúlt két évben, két-három évben. És maga ez az egész MI Kihívás igazándiból azt a célt szolgálja, hogy egy kicsit rendet tegyen az embereknek a fejében, hogy ténylegesen mi is ez a technológia, honnan ered, honnan jöttünk, hol tartunk most és mik a kilátások a jövőre nézve. Illetve mindenkinek adjon egy olyan általános ismeretterjesztő anyagot, illetve olyan állítás ismereteket magával a technológiával szemben, amire azt lehet mondani, hogy akkor ténylegesen fel tudják mérni a lehetőségeket, illetve szembesülnek azokkal a veszélyekkel, illetve figyelmeztetésekkel, amivel napi szinten találkoznak, illetve nincsenek még vele tisztába, hogy ezek ténylegesen veszélyeket képeznek. Illetve a másik oldalon megtudják a saját életükből határozni azokat a lehetőségeket, illetve potenciákat, amit maga a technológia érinteni fog az elkövetkezendő években. Talán így lehetne összefoglalni ezt a kis szösszenetet.

  1. F.: – Csatlakoznék ahhoz, amit a Feri mondott, mert szerintem nagyon jól fölvázolta azt, hogy milyen társadalmi háttér van most, ahol tényleg szükség van erre a tananyagra. Annyit tennék még hozzá, hogy amit már többször is itt, ebbe a sorozatba is elmondtál, hogy büszkék vagyunk arra, hogy elkészült a mesterséges intelligencia magyar stratégia és ebben ez egy kiemelten fontos szerepet kap a hármas pontban, az Együtt tanulunkban, ahol minden magyar polgár szolgálata, illetve védelme szempontjából fontos ez az anyag. Tehát maga ez az oktatás, a kompetenciafejlesztés, a társadalom felkészítése ez azért kapott egy kiemelt szerepet, hogy egy hatalmas lehetőség lesz az ország valamennyi lakója számára és ezzel élnünk kell. Tehát egyrészt figyelemmel kell lenni természetesen a veszélyekre, másrészről viszont élni kell és nagyon fontos azt is tudni, hogy ez nem csak a konkrét munkavállalókat érinti, a most piacon levőket, hanem a legfiatalabb korosztályok azok, akik ebbe belenőnek, tehát szinte óvodás korúakat és az ötven feletti, hatvan feletti korosztályokat, az időseket is. Hiszen a mindennapjainkban látjuk azt, hogy a legkülönbözőbb alkalmazástól kezdve, az optimum keresőktől kezdve, a közlekedésig, a mindennapi okos asszisztensektől kezdve meg satöbbi itt van a jelenünkben, a mindennapokban. Tehát ez nem egy távoli jövő, hanem egyrészt a mindennapokban, a jobb boldogulásban egy átlagembernek is szüksége van hozzá, másrészt aki a jövőben karriert szeretne csinálni, és ugye mindenki azt szeretne, akkor természetesen ez egy olyan szükséges eszköz lesz, ami az embert segíti a későbbi boldogulásában és ezáltal nemcsak magának, hanem az egész társadalomnak ad hasznot, hiszen arra számítunk, hogy ebből a magyar GDP-nek is egy nagy fejlődésére lesz lehetőség a későbbiekben.

H-T. L.: – Bizony, bizony hát ugye a Mesterséges Intelligencia Stratégiai mintegy tizenöt százalékos GDP növekedést vár ettől a programtól és a széleskörű tudatosítástól, átképzéstől. Na most nézzük is meg talán egy kicsit konkrétabban, hogy kinek szól ez a kurzus, mert valljuk be, amikor az ember meghallja elsőre, hogy mesterséges intelligencia meg, AI meg mit tudom én, és ez egy kurzus akkor egyből mindenki így kicsit bepánikol, hogy jaj-jaj-jaj ez matematika ez nekem nem fog menni, ez nem nekem való! Nyugtassunk meg itt mindenkit, hogy nem feltétlenül csak erről van szó. Ádám most rád nézek elsősorban.

T. Á.: – Sőt ugye most még az útnak az elején járunk, ezt szeretném majd többször is kihangsúlyozni, tehát ami most elérhető anyag az, én azt mondanám, hogy még az eleje csak annak, amit elkezdünk megcsinálni, azért sokkal nagyobb víziók vannak itt mindenkinek a fejében. Nálunk is, akik elkezdtük ezt az egészet csinálni ez a kis idő alatt és azt szeretnénk, – ahogy te is hangsúlyoztad a felvezetésben is – hogy ez gyakorlatilag mindenkit meg tudjon szólítani ezért tervezünk olyan utakat bele majd, kvázi olyan elágazásokat, amelyek eltérő közönséget céloznak meg. De nyilván a törzse amelyiknek egy része most már elérhető, vagy hamarosan, ugye december elsejétől elérhető az, tényleg valójában mindenkinek szól. Ebbe még semmilyen matematika nincsen és még jó sok olyan rész lesz, ahol a matematikai hátterét, nyilván az egésznek azt még, nem azt mondom, hogy kerüljük, de próbáljuk inkább azt megmagyarázni, hogy hogyan működik e nélkül. És természetesen lesznek olyan részek is, amelyek meg majd azoknak szólnak, akik szeretnének ebbe egy kicsit több ismeretet szerezni. Sőt, akik el akarnak indulni ezen az úton, hogy ne csak értői legyenek annak, hogy a nap mint nap használt megoldások azok nagyjából hogyan működnek, hanem úgy ők maguk is előbb-utóbb alkothassanak majd valamit. Részesei lehetnek alkotóként ennek a világnak.

H-T. L.: – Akkor egy kicsit még beszéljünk a struktúráról, hiszen nem árulunk itt zsákbamacskát a hallgatóknak. Aki ezt elkezdi az mire számítson? Tehát mi jön vele szembe a képernyőn?

T. Á.: – Egy e-learning anyag érhető el, ami egy elég interaktív, e-learning anyag és jelenleg most három fejezet van benne, de még ezeket is majd bővítjük. Az első fejezetben egy gyors bevezetést kaphatnak az olvasók, az interaktív olvasók a mesterséges intelligenciáról. Majd foglalkoznunk egy kicsit, vagy még foglalkoznak egy kicsit a jogi etikai és társadalmi kérdésekkel. Ezen a területen még a jogi része az még további bővítésre kerül majd, és néhány alkalmazási területet tekintünk át a hármas fejezetben. Nagyjából itt áll most az anyag. Ez még jelentősen bővülni fog, rengeteg-rengeteg példát tervezünk belerakni, demókat is ebbe a fejezetbe. Kipróbálható magyarnyelvű demókat, ezeket most még fejlesztjük. És utána jönnek azok a részek, ahol mélyebben belemegyünk majd az anyagba, belemegyünk majd abba is, hogy az egyes technológiák vagy algoritmusok valójában hogyan működnek. Itt is maradunk egy kétirányú úton. Az egyik lesz az, ami kicsit közérthetőbben bemutatja ezt teljesen általános példákon keresztül, hiszen nagyon sok minden, amit a mesterséges intelligencia – a nevében is benne van igazából – megvalósít az néha mi maguknak is a leképezésünk, tehát ezeken keresztül azért elég jól el lehet ezeket magyarázni. A másik út pedig, hogy nyilván ezeknek megnézzük a matematikai, illetve a fejlesztési hátterét is, ilyen út van még. Aztán persze foglalkozunk, és utána lesz egy leágazás ebből az egészből, hiszen hasonlóan, a Mesterséges Intelligencia Stratégiához kapcsolódva iparági példákat is bővebben bemutatunk, illetve azt is meg fogjuk mutatni, hogy hogyan lehet, hogyan is néz ki egy mesterséges intelligencia projekt mondjuk egy kis- és középvállalkozás szempontjából.

H-T. L.: – Tehát magyarul elmondhatjuk, hogy itt abszolút maximális mértékben érvényesül a személyre szabottság elve, hiszen egy idő után ahogy majd folyamatosan fejlődik a tananyag mindenki a saját érdeklődési szintjéhez és fokához mérten fog tudni választani a rendelkezésre álló tananyagokból.

T. Á.: – Igen azt mondom, hogy ez lesz a következő.

D. F.: – Bocsánat Levi, amit elkezdtél nagyon fontos, hogy ez az anyag ez nem informatikusoknak, nem fejlesztőknek, nem szakembereknek szól, de rajtuk kívül mindenkinek a célcsoport szempontjából. Tehát a piacon most is nagyon sok anyag van, tehát akár Point formában vannak már magyar nyelven is elérhető nagyon jó anyagok, az egyetemi képzéseken külön szinten vannak a Műegyetemen az informatikusok számára, nálunk itt a Gazdasági Egyetemen a gazd-infosoknak, de ez az anyag ez nem nekik szól. Ennek egy általános felkészítő tartalma van, ami szól az átlagembernek, szól a kkv-knak, viszont szól az egyetemistáknak is, olyan egyetemistáknak, akik nem gazdaságinformatikusok. Tehát történészek, jogászok, pszichológusok tehát az a cél, hogy mindenki értse, hogy ez miről szól. Az a cél, hogy felkeltsük az érdeklődésüket iránta és elkezdjék tanulni, ezt használni, hiszen maga ez a módszertan, amit a mesterséges intelligencia segít az adatbányászat, az gazdálkodás ez mindenkinek akár már a záróvizsgájánál vagy későbbi kutatásainál egy hallatlan nagy lehetőséget fog nyújtani. Az anyagnak hatalmas nagy előnye, úgy gondolom az, amiről Ádám beszélt, hogy modulokból épül fel. Tehát ez az első három ez általános modul, amit mindenkinek érdemes onnantól kezdve, hogy valaki tud olvasni, tehát általános iskolától kezdve nyugdíjas korig érdemes megnézni, mert ahogy mondani szokták színes, szagos, izgalmas. Tehát nem levezetések vannak benne, képletek vannak benne, hanem rövid frappáns fogalmak vannak, képek vannak benne, fényképek vannak, rákattintva interaktívan tudsz róla tájékozódni. Animációk, táblázatok, beugranak közben videók, ha érdekel téged cikkek, ahol utána tudsz menni, tehát maga olyan, hogy nem tanulsz, hanem szórakozol, tehát átjátszva vezet végig azokon az alapfogalmakon, amiket kell ismerni ahhoz, hogy tudd, hogy amint körülnézel a nagyvilágban és látsz itt napjainkban, hogy felismer fényképeket, összerakja a nyári fotóidat a mögött mind mesterséges intelligencia van és te is tudod használni. Azt, hogy Netflixen nézed a filmeket akkor mögötte van egy ajánlórendszer tehát magyarán arra mutat rá, hogy hol van körülöttünk és hogyan tudod te ténylegesen használni és mindezt egy izgalmas jópofa formában, ez a hatalmas nagy előnye szerintem.

H-T. L.: – És nagyon jó, hogy mondod Feri, hogy igazából tényleg mindenkinek tartogat valamit, hiszen ugye itt ez egy horizontális technológia és nagyon kevés emberben tudatosodik, hogy már gyakorlatilag hol nincs mesterséges intelligencia? Gyakorlatilag az életünk minden szeletébe bejön, de azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog, hiszen könnyíti az életünket és nagyon sok előnye van, ami ahogy mondtam, és meg is állapítottuk, hogy nem tudatosul nagyon sok emberben. Na most mi ugye már a szerencsések között vagyunk és tesztelhettük ezt a tananyagot, Ádám te pedig nyilván ugye a gyártást vezetted vagy az alkotást. Kinek mi volt a kedvenc része, ha lehet ilyet kérdezni. Nem tudom, hogy megmaradt-e bennetek valami? Nekem ez a Boston Dynamicses videó volt a kedvencem. Nem akarok itt szpojlerezni, de annak a videó sorozatnak egy másik epizódját már ismertem, de ez is egy nagyon jó, úgyhogy ahogy Feri említette tényleg nagyon jók ezek a videók, nagyon-nagyon jól szemléltetik. Nem tudom, hogy kibe mi ragadt meg, vagy Ádám te is nyugodtan mondjál valamit, ami az alkotásból neked volt kedvenced.

T. Á.: – Lehet akkor kezdem én amíg a többiek még gondolkoznak. Igazából amikor gyűjtöttük a példákat tényleg a töredéke érhető el annak, amit összeszedtük, de még nem is tudtuk ezeket rendesen feldolgozni még azt a sok mindent, amit összeszedtünk. Egyszerűen annyira sok helyen érhető el, tehát nyilván a nap mint nap ezzel foglalkozik az ember, de annyira így nem gondol bele és amikor elkezd alkalmazási példákat gyűjteni az életbe főleg amikor az iparágiakat is majd. Jórészt összeszedtük csak még nem készültünk el velük, tényleg hihetetlenül majdnem mindenhol megjelenik, sőt mondhatnám lassan azt, hogy nem is nagyon tudunk olyan terület mondani, ahol valamilyen formában nincs már ott a mesterséges intelligencia, vagy ha nincs ott, akkor majd mindjárt ott lesz, vagy már dolgoznak rajta egypáran és most már ott van holnaptól. Tehát igazából ez volt az a legizgalmasabb rész és aztán utána, ami nagyon – és megint csak a következő frissítésbe fog még jobban belekerülni – szívmelengető érzés volt, hogy azért Magyarországon is elég sok példa van. Ebből egy-kettő most már megjelenik az anyagban, de sok mindent azóta találtunk meg. Elkezdtük őket más milyen formában összerakni, és még itt egész jó ötleteink vannak, hogy ezt hogyan lehetne még jobban kidomborítani. Ez volt az a két dolog, ami nekem a legjobban tetszett az alkotás közben.

K. F.: – És érdekes, hogy kiemelted ezt az alkotási részt, pont ezek a jó gyakorlatok összegyűjtését vagy gyakorlati tapasztalatoknak a felhasználását, illetve gyűjteménybe foglalását, megjelenítését a hallgatóság számára, hogy ez az, ami neked kiemelt vagy inkább a lelkedhez közelebb álló. Én egy kicsit maradibb gondolkodású vagyok és nekem a történeti áttekintés az volt az, ami így igazándiból megragadott ugyanis napi szinten olvassuk, meg látjuk azt, meg halljuk a hírekben, hogy az elmúlt két-három évben, ahogy azt az elején is beszéltük, hogy ez most a „hot topic” nemzetközi viszonylatban. Mindenkinek az Atrificial Intelligence, a mesterséges intelligencia a következő két évnek a trendjeit, illetve a sajtó rendjét is meg fogja határozni. Viszont nem egy új keletű dologról beszélünk, tehát azt nem szabad elfelejteni, hogy nem most találtuk föl a spanyolviaszt, – hogy legyünk őszinték – hanem azért sokkal régebben meg lettek fogalmazva ezek a tételek, illetve azért voltak előttünk járó nagy matematikusok, kutatók, professzorok, akik megfogalmazták azt, hogy mi is az a mesterséges intelligencia, illetve hogyan fejlődött a világ abba az állapotba, ahol most tartunk és gyakorlati alkalmazásról tudtunk beszélni. Mert lássuk be őszintén, hogy amit most sajtó hírként, illetve beszédtémaként mesterséges intelligencia alatt értünk az a gyakorlati alkalmazásnak a lehetősége, ugyanis a technika produkált egy olyan rohamos fejlődést, egy olyan természetes evolúciót vagy természetellenes evolúciót, – majd az utókor igazol minket – hogy eljutottunk oda, hogy napjainkban beszélhetünk arról, hogy ténylegesen ezeket az alkalmazásokat, ami egy húsz-harminc évvel ezelőtti kutatói eszmecserében még csak egy távoli jövőképként volt felvázolva száz-százötven éves távlatban, azt most realitásként kezeljük. Ugyanis ténylegesen felfejlődött a technikai olyan szintre, hogy ezeket az alkalmazásokat meg tudjuk valósítani. Tehát megvan az a technikai feltétele a történetnek, illetve maga a klasszifikációs is, ami számomra szintén egy izgalmas történet, ugyanis van neki egy ilyen sci-fi faktora, hogy maga a klasszifikáció. Tehát onnan elindulunk egészen, hogy mélytanulás, gépi tanulás, szűk mesterséges intelligencia, általános mesterséges intelligencia és mesterséges szuper intelligencia kategória, ami az abszolút sci-fi kategória még a mai tudomány világában, illetve ettől még nagyon messze állunk, hogy ez a veszély fenyegessen minket vagy ez a lehetőség. Illetve mikor még az általános mesterséges intelligencia valósága, illetve realitása is azért még eléggé távol áll attól, hogy erről napi szinten tudjunk beszélni. Tehát még a szűk mesterséges intelligencia világának a küszöbén helyezkedünk el jelenleg, illetve ebbe próbálunk így bekapcsolódni, hogy egyáltalán azokat a szegmenseket, azoknak a gondolkodási folyamatoknak a részeit, amit az emberi agy, illetve az emberi intellektum képes produkálni, annak egy-egy alszegmensét reprodukáljuk mesterséges szinten, illetve matematikai alapon. Tehát így abszolút gyerekcipőben jár a történet. Hogyha maratonfutásként kéne az egészet így leképezni, egy kézbe vett térképen felvázolni, akkora a virtuális negyvennyolc kilométeres távból kétszázötven méternél tartunk most.

D. F.: – Én azt látom az egészben, hogy egyrészt, ha a tartalmat nézzük, akkor nagy jók ezek a rövid fogalommagyarázatok, a rendszerezés, nagyon jó az, hogy a fontosabb személyeket kiemeljük, a magyar vonatkozásokat is. Nagyon tetszenek a példák, különösen a mai fiatalok számára is élvezhetőbb mikor videókat rakunk be konkrétan, amikor fel… nem akarom lelőni a poént, amikor lökdösik szegény robotot rendkívül tanulságos példa volt és nagyon tetszett. És nagy örömmel hallom, hogy a magyar példák is megfordulnak ilyen nagy számban, hiszen büszkék vagyunk az MI Gyakorlatba nevű oldalunkra, ahol már számos hazai kiváló anyag van fönt ugye, amit már többször bemutattunk személyesen is többek számára. Mivel ilyen a tartalma ezért nagyon jó, de azt se felejtsük el; a formát, tehát nekem közösen az tetszett, hogy ez a három rész, az mondjuk nem olyan nagy, ez körülbelül nekem egy óra volt durván és úgy elment, hogy észre se vettem. Tehát, hogy én azt emelném ki előnynek, hogy belefeledkezik az ember. Tehát annak ellenére, jó az emberben van egy bizonyos fokú kíváncsiság, de hát azt is el kell mondanom, hogy ebben a témában én már elolvastam egy jó pár könyvet, meg szakmai cikket, meg nekem is volt szerencsém, lehetőségem előadást tartani, tehát azért nagyon sok ismerős dolog is visszaköszön, de más rendszer ez egységben: átgondolva, példákkal, videókkal, színekkel, diagramokkal, távlatokkal, animációkkal, cikkekkel amire ki tudsz ugrani, vissza tudsz ugrani az egész más. Tehát én azt tartom a nagy előnyének hogyha megtudjuk ezt tartani ezt a vonzó, interaktív formát és ezt tudjuk még több magyar gyakorlati példával színesíteni, izgalmasabbá tenni, tehát még inkább be tudjuk a hallgatót, a tanulót vonzani interaktívan magába ebbe a folyamatba, hogy ne egy tanulásnak, ne egy kényszernek érezze, hanem egy kutatásnak, egy új ismeret felfedezésének, hogy egy jó értelembe vett úttörőnek érezze magát az egészben. Akkor lesz szerintem igazán jó és akkor lesz izgalmas. Nem lesz könnyű, tehát ugye, ahogy megy az idő az ember fárad közben, tehát nem is szabad egyszerre szerintem két-három ilyen blokknál többet megcsinálni, de hogyha fenn tudjuk tartani ezt az izgalmat, ezt az interaktivitást, akkor viszont nagyon jó lehet, tehát én ezt emelném ki: az anyagnak mindezen ismereteket, amiket átad rendszerezve, példákon keresztül mind e mellett fönn tudja tartani az embernek a tudás, az új ismeretek megszerzésének az izgalmát.

H-T. L.: – És akkor itt most egy jó nagy szünet következik, hiszen véget ért az epizód első része, de nem kell megijedni néhány nap múlva jön a második felvonás, ahol megnézzük, hogy áll Magyarország az MI edukáció terén, mit nyerhet egy hétköznapi egyetemista vagy akár egy műszaki analfabéta az MI Kihívással, illetve hova futhat ki ez az egész MI felhajtás. Addig is kezdjétek el a kurzust és fogyasszatok minél több AI tartalmat az ai-hungary.com-on hamarosan jövünk az epizód 2. részével. A technikát továbbra is Nőthig Ádám kollégám varázsolja, mint ahogy fogja a következő adásban is. Találkozunk legközelebb kövessetek mintegy kedvenc podcast lelőhelyeteken! Sziasztok!

Outro: Ez volt az MI Stúdió, ahol a legmenőbb szakértők segítségével fejtjük meg a mesterséges intelligencia rezdüléseit az MI Stúdió az MI Koalíció podcastja, amely a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztéma szakmai fórumaként működik. Még több tartalomért kövesd az MI Stúdiót a nagyobb podcast platformokon és ne felejtsd el értékelni az adást. Az észrevételeket, megjegyzéseket az [email protected] e-mail címre vagy a Mesterséges Intelligencia Koalíció közösségi médiafelületein várjuk. Találkozunk a következő epizódban.

Podcastunkat a SpeechTex technológiájával leiratozzuk.

 

Hallgass minket a Spotify-on!

Hallgass minket Anchor-on!

Presenter

Hörömpöli-Tóth Levente

MI Koalíció kommunikációs vezető

Guest

Dietz Ferenc

a BGE kancellárja

Kása Ferenc

a Digitális Jólét Nonprofit Kft. MI Divíziójának vezetője

Tarcsi Ádám

az ELTE IoT & Data Innovation Lab vezetője