Harcban az MI-vel a megelőzhető vakság ellen

Calendar  09/08/2019     Calendar  IRIS    

Conditions

Az Egyesült Államokban több mint 29 millió ember szenved diabéteszben, ami a megelőzhető vakság egyik fő okozója. A látásvesztés kockázatát egy egyszerű vizsgálattal meg lehet állapítani. Az alapellátásban dolgozó orvosok azonban általában nem végzik el ezt a noninvazív vizsgálatot a rutinellátás keretében, mert csak a szemészek rendelkeznek erre alklamas technológiával, ugyanakkor miért jelentkezne be egy beteg szemvizsgálatra, ha semmilyen tünete sincs?

Challenge

Eddig nem volt egyszerű, elérhető lehetőség a cukorbetegségből adódó látásromlás diagnosztizálására.

Solution

Az IRIS a Microsoft Azure segítségével létrehozott egy olyan platformot, amellyel a diabéteszes retinopátia már azelőtt felismerhető, hogy látásvesztést okozna a betegnél. Az Azure Machine Learning Package for Computer Vision használatával az IRIS platform gyorsan és pontosan dolgozza fel a képeket, így az orvosok megoszthatják az adatokat a betegekkel és más orvosokkal is, hatékonyabban előzhetik meg a cukorbetegségből eredő vakságot, és az ellátási költségeket is csökkenthetik.

Effects and results

A diabéteszes retinopátiát kiszűrő vizsgálat most már a háziorvosok által is elvégezhető, öt év alatt nulláról a 300 000-re nőtt a vizsgált betegek száma.

Client

IRIS

Provider

Business function

Procurement