IBM Watson Video Enrichment

Calendar  21/08/2019     Calendar      

Conditions

IBM Watson Media, technológia, média

Challenge

A nagy médiavállalatok jelenleg azzal küzdenek, hogy a videóikat nem megfelelően tárolják a archívumban, hiányoznak az alapvető metaadataik, így nagyon nehezen - vagy egyáltalán nem - kereshetőek. Ez megnehezíti aés nagyon költségessé teszi a videóknak a hozzáférhetőségét és az újra felhasználásuk sok plusz munkát igényel.

Solution

A Watson Video Enrichment mesterséges intelligencián alapuló megoldása automatikusan elkészíti a videó leiratát, elemzi a szöveges és képi adatait, felismeri a videó jeleneteit és ellátja metaadatokkal a videókat, így azok könnyen kereshető és újra felhasználhatóvá válnak, növelve ügyfeleink videóarchívumának értékét.

Effects and results

A médiavállalatok azon felül, hogy újra hozzáférhetnek az értékes tartalmaikoz, a metaadatokat felhasználva különböző komplex szolgáltatásokat építhetnek: automatikusan előállíthatják az összefoglalót a sportmérkőzések legizgalmasabb momentumaiból, monitorozhatják a sértő tartalmakat a videóikban és megvizsgálhatják, hogy mely típusú videók váltják ki a nézőik érdeklődését.

Client

Provider

Business function

Product development