A COVID-19 a céges MI prioritásokat is átszabja

  06/10/2020

A vállalatok a költségcsökkentésre és az ügyfélélmény javítására használják a mesterséges intelligenciát a válságra adott reakcióként.

Az MI szolgáltatásokat nyújtó Algorithmia közelmúltbéli felmérése szerint egyrészt teljesen más célokra használják az MI-alapú megoldásokat, mint a járvány előtt: a hangsúlyok a pénzügyi elemzések és a fogyasztói észrevételek elemzésétől áttevődött a költségcsökkentés és az ügyfélélmény területeire.

A cégek ugyanakkor láthatólag a korábbinál is nagyobb potenciált látnak az MI-hajtotta technológiákban, ti. a válság előttihez képest 50%-kal nőtt azon válaszadók száma, akik növelni szeretnék a vonatkozó vállalati költéseket. Kétharmaduk eleve a prioritási listájuk élére helyezte a kérdést, de most még többen gondolják úgy, hogy stratégiailag kulcsjelentőségű a dolog.

Mivel a kísérletezési kedv céges berkekben rekord alacsony mostanában, ezért soha nem volt fontosabb megtalálni a vállalat folyamataihozo szabott legmegfelelőbb MI megoldásokat.

Részletek az IT Business Edge cikkében.

LATEST NEWS

Infotér 2020: Az MI Stratégiában meghatározott intézményrendszer megfelelő keretet ad a nemzeti adatvagyon hasznosításához

A mesterséges intelligencia (MI) játszotta a főszerepet az Infotér 2020 Konferencián, amelyet ezúttal hibrid, azaz online és helyszíni vegyes formátumban rendeztek meg Balatonfüreden.

Read article   

A pandémia kapcsán létfontosságú távolságtartás betartatásában is segít a mesterséges intelligencia

Nagy-Britanniában eredetileg forgalomkövetésre fejlesztett MI-alapú megoldást vetnek be a COVID szabályok hatékonyabb érvényesítésére.

Read article   

A német KKV-k szektorban sem zökkenőmentes az MI technológiák elterjedése

Számos tényező gátolja a hatékonyságnövelő MI alkalmazások széleskörű németországi bevezetését.

Read article