Az ingatlanügynökségek is bevetik a mesterséges intelligenciát az ügyfélszerzés folyamatában

  04/11/2020

Egy müncheni ingatlanközvetítő a helyi rendőrség MI-alapú modelljeire építve dolgozik dedikált IT csapattal, hogy előre kiszúrja az értékesítés előtt álló ingatlanokat.

Az ingatlanbizniszbe is betette a lábát a mesterséges intelligencia. A müncheni FREITAG ügyvédi iroda ingatlanközvetítő részlege a német rendőrség okosrendszereihez hasonló módszerekkel igyekszik az MI segítségével új ügyfelekre szert tenni. Egy külsős AI csapattal közösen fejlesztett megoldás azokat az ingatlanokat próbálja kiszűrni, amelyek a közeljövőben kerülnek értékesítésre.

A koncepció a német rendőrség berkeiben bejáratott elven nyugszik, ahol évek óta akalmazzák az MI-t annak meghatározására, hogy mely területekre küldjenek adott napokon járőrautót, az MI ugyanis nagy valószínűséggel jelzi előre a bűncselekményekkel érintett negyedeket. A hatósági rendszer az elmúlt évtizedek tapasztalataiból, illetve a legaktuálisabb adatokból egyaránt építkezik, és ennek alapján tesz javaslatot, hol érdemes a rendőri jelenléttel a bűneseteket megakadályozni, vagy ha már baj van, akkor a lehető leggyorsabban a helyszínre érkezni.

Az ingatlanosok MI megoldása a rendőrségi mintára egy adott kerület értékesítési adatait értékeli ki, és különböző további mintákat és tapasztalati értékeket kombinál össze, hogy automatizált úton felismerje, hogy egy adott ingatlant piacra dobnak-e - gyakorlatilag még azelőtt, hogy a tulajdonosmaga ezzel tisztában lenne. Ezáltal az ingatlanügynökség sikeresen tudja közvetlenül megkeresni a tulajdonoskat, és még a hirdetés megjelentetése előtt leszerződni velük az értékesítés elősegítésére. A terv az, hogy az MI koncepciót tovább fejlesztik és a jövőben más régiós ügynökök számára is rendelkezésre bocsátják.

Olvasd el a teljes cikket itt!

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article