Egyetemista tehetségekkel lábalhat ki a walesi vállalati szektor a koronaválságból

  21/10/2020

Az adatvezérelte technológiákban jártas tanulók részben uniós finanszírozású program keretében dolgoznak együtt az érdeklődő partnercégekkel Walesben, hogy MI-alapú megoldásokkal javítsanak hatékonyságukon.

Egy új kezdeményezés segít a walesi cégeknek, hogy a legtehetségesebb egyetemisták személyében értékes munkaerőhöz jussanak, hogy ezáltal lábaljanak ki a pandémia okozta sokkból. A Fast-Track Data and AI Graduate Programme keretében az érdeklődő vállalatokat olyan fiatal tehetségekkel kötik össze, akik hozzájárulhatnak a vállalati digitális transzformációhoz és felgyorsíthatják az adatvezérelt szolgáltatások bevezetését.

Első körben a pénzügyi szektor profitált a fiatalok releváns tudásából, akiknek segítségével tömegesen értékelték újra az ingatlanokat, illetve vezettek be új jelzáloghitel árazást. Ezek a készségek azonban más ágazatokban is jól jönnek. A részben az Európai Szociális Alapból finanszírozott program 8 hónapra "boronálja össze" az egyetemistákat egy adott céggel, majd tanulmányaik végeztével a University of South Wales posztgraduális diplomájával áshatnak mélyebbre az adattudományokban. A legnagyobb walesi márkák, pl. a biztosítás összehasonlító Confused.com már csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Olvasd el a cikket eredetiben, elejétől a végéig! (LINK)

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article