Fejlett analitikával növelhető a merítés a diákok felsőoktatásba csábításához

  05/03/2021

Az egyetemek az MI-t vetik be a csökkenő születésszámok miatt megcsappant felvételizőkért folytatott harcban

Egyre nagyobb aggodalommal figyelik a fejlett világban, köztük az USA-ban is, hogyan fog az elkövetkezendő időszakban csökkenni a felsőoktatásba lépők száma az egyre apadó születési számok tovagyűrűző hatása miatt.

A legtöbb intézményben ezért kénytelenek lesznek az AI-hoz nyúlni, hogy fejlett analitakai módszerekkel kutassák fel a leendő diákokat. A leginkább érintettek 2029-re diákállományuk akár 11%-át is elveszíthetik. A fejlett analitika eszközeivel azonban részletes profilok készíthetők.

Az egyetemek már rendelkeznek azokkal az adatokkal, amelyek segítenek megtalálni a kiszemelt tanulókat, és a megfelelő adatkészletek kombinálása átfogó képet adhat, hogy hol mennyire sikeres a toborzás. Az MI-alapú megoldásokkal nagyban javulhat a diverzitás mértéke, és olyan közösségekhez is elérhet az intézmények híre, amelyekkel azok eddig nem számoltak.

Teljes cikk itt

LATEST NEWS

Szingapúr is edukálja a társadalmat mesterséges intelligenciából

A fejlett ázsiai városállamban debütál az Intel a hétköznapi embereknek szóló AI kurzusa

Read article   

Mérföldkő a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása

Az MI Koalíció támogatja a kiemelt jelentőségű jogszabályt, amely új fejezetet nyithat a hazai adatgazdaság fejlődésében

Read article   

Elfogult filmes gyakorlatokat szűr a mesterséges intelligencia

Egy új MI-alapú módszerrel szinte bármilyen irodalmi alkotás vagy sajtótermék esetében fel lehet mérni, milyen mértékben fordulnak elő benne bizonyos szempontból elfogult elemek.

Read article