Fejlett analitikával növelhető a merítés a diákok felsőoktatásba csábításához

  05/03/2021

Az egyetemek az MI-t vetik be a csökkenő születésszámok miatt megcsappant felvételizőkért folytatott harcban

Egyre nagyobb aggodalommal figyelik a fejlett világban, köztük az USA-ban is, hogyan fog az elkövetkezendő időszakban csökkenni a felsőoktatásba lépők száma az egyre apadó születési számok tovagyűrűző hatása miatt.

A legtöbb intézményben ezért kénytelenek lesznek az AI-hoz nyúlni, hogy fejlett analitakai módszerekkel kutassák fel a leendő diákokat. A leginkább érintettek 2029-re diákállományuk akár 11%-át is elveszíthetik. A fejlett analitika eszközeivel azonban részletes profilok készíthetők.

Az egyetemek már rendelkeznek azokkal az adatokkal, amelyek segítenek megtalálni a kiszemelt tanulókat, és a megfelelő adatkészletek kombinálása átfogó képet adhat, hogy hol mennyire sikeres a toborzás. Az MI-alapú megoldásokkal nagyban javulhat a diverzitás mértéke, és olyan közösségekhez is elérhet az intézmények híre, amelyekkel azok eddig nem számoltak.

Teljes cikk itt

LATEST NEWS

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Read article   

Meghódíthatják a világot a szervízrobotok

A munkaerőhiánnyal küzdő szállodaipar és egészségügy nagyon várja a gépi felmentősereget

Read article   

Az új akcelerátor központok minőségi ugrást ígérnek az kkv-k hatékonyságnövelésében

Az MI Koalíció elnöke az M1 „Ma reggel” c. műsorában ecsetelte, milyen előnyöket kínálnak a hazai vállalkozások számára a mesterséges intelligencia megoldásokat első kézből bemutató központok

Read article