Fejlett analitikával növelhető a merítés a diákok felsőoktatásba csábításához

Fejlett analitikával növelhető a merítés a diákok felsőoktatásba csábításához

Calendar  05/03/2021

Az egyetemek az MI-t vetik be a csökkenő születésszámok miatt megcsappant felvételizőkért folytatott harcban

Egyre nagyobb aggodalommal figyelik a fejlett világban, köztük az USA-ban is, hogyan fog az elkövetkezendő időszakban csökkenni a felsőoktatásba lépők száma az egyre apadó születési számok tovagyűrűző hatása miatt.

A legtöbb intézményben ezért kénytelenek lesznek az AI-hoz nyúlni, hogy fejlett analitakai módszerekkel kutassák fel a leendő diákokat. A leginkább érintettek 2029-re diákállományuk akár 11%-át is elveszíthetik. A fejlett analitika eszközeivel azonban részletes profilok készíthetők.

Az egyetemek már rendelkeznek azokkal az adatokkal, amelyek segítenek megtalálni a kiszemelt tanulókat, és a megfelelő adatkészletek kombinálása átfogó képet adhat, hogy hol mennyire sikeres a toborzás. Az MI-alapú megoldásokkal nagyban javulhat a diverzitás mértéke, és olyan közösségekhez is elérhet az intézmények híre, amelyekkel azok eddig nem számoltak.

Teljes cikk itt

LATEST NEWS

Pályázati felhívás az Ipar 4.0 szakmai érem díjára

Az ITM által 2019-ben alapított Ipar 4.0 szakmai díjjal négy kategóriában ismerik el a digitalizációs technológiát innovatívan megvalósító szervezetek kiemelkedő munkáját.

Read article   

Két és félmillió embert ért el az MI Kihívás

A tervezettnél két és félszer többet, két és félmillió embert értek el a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás ismeretanyagával – mondta Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára november 9-én, a Mesterséges Intelligencia Koalíció ötödik plenáris ülésén a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Read article   

Mesterséges intelligencia szabályozás jelenlegi és jövőbeli kihívásai

Online mesterséges intelligencia konferencia - 2021. október 26.

Read article