Gépi felolvasás funkcióval színesíti weboldalát a BBC

  19/11/2020

A szintetikus hang a hírek hangulatához is képes igazítani a felolvasás hangszínét.

Új gépi felolvasó rendszert üzemelt be a BBC. Első körben a csatorna BBC Worklife szekciójában található "The Life Project" cikksorozatnál érhető el a funkció. A Microsoft bevonásával készült text-to-speech alkalmazással igyekeztek a lehető legjobban leképezni egy valódi emberi bemondót. A kísérletet januárban terjesztik ki egy sor más BBC anyagra, és külön beágyazott ikon jelzi majd, ha a felolvasási opció elérhető.

A hanglejtés a cikkek hangulatának függvényében is változik: szomorú híreknél visszafogottabb, vidámabb témáknál élénkebb lesz a tónus. A rendszer azonban kognitív tanuló algoritmussal is meg van spékelve, ami azt jelenti, hogy képes elemzni, hogy egy adott felhasználó milyen jellegű sztorikat kedvel, azok fontossági sorrendjét is változtatni tudja a tanultak alapján, és ennek megfelelően jeleníti meg őket a képernyőn.

Az erőfeszítés nem egyedi: Dél-Afrikában pl. a News24.com oldal olvastat fel helyi akcentussal cikkeket. Mindez egy, az audió tartalmak iránt folyamatosan növekvő keresletet elégít ki, egyben bevételnövekedéssel is kecsegtet, hiszen a hirdetők audió reklámokat vásárolhatnak a hallgatói élmény részeként.

Teljes cikk itt!

LATEST NEWS

Szingapúr is edukálja a társadalmat mesterséges intelligenciából

A fejlett ázsiai városállamban debütál az Intel a hétköznapi embereknek szóló AI kurzusa

Read article   

Mérföldkő a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása

Az MI Koalíció támogatja a kiemelt jelentőségű jogszabályt, amely új fejezetet nyithat a hazai adatgazdaság fejlődésében

Read article   

Elfogult filmes gyakorlatokat szűr a mesterséges intelligencia

Egy új MI-alapú módszerrel szinte bármilyen irodalmi alkotás vagy sajtótermék esetében fel lehet mérni, milyen mértékben fordulnak elő benne bizonyos szempontból elfogult elemek.

Read article