Gépi felolvasás funkcióval színesíti weboldalát a BBC

  19/11/2020

A szintetikus hang a hírek hangulatához is képes igazítani a felolvasás hangszínét.

Új gépi felolvasó rendszert üzemelt be a BBC. Első körben a csatorna BBC Worklife szekciójában található "The Life Project" cikksorozatnál érhető el a funkció. A Microsoft bevonásával készült text-to-speech alkalmazással igyekeztek a lehető legjobban leképezni egy valódi emberi bemondót. A kísérletet januárban terjesztik ki egy sor más BBC anyagra, és külön beágyazott ikon jelzi majd, ha a felolvasási opció elérhető.

A hanglejtés a cikkek hangulatának függvényében is változik: szomorú híreknél visszafogottabb, vidámabb témáknál élénkebb lesz a tónus. A rendszer azonban kognitív tanuló algoritmussal is meg van spékelve, ami azt jelenti, hogy képes elemzni, hogy egy adott felhasználó milyen jellegű sztorikat kedvel, azok fontossági sorrendjét is változtatni tudja a tanultak alapján, és ennek megfelelően jeleníti meg őket a képernyőn.

Az erőfeszítés nem egyedi: Dél-Afrikában pl. a News24.com oldal olvastat fel helyi akcentussal cikkeket. Mindez egy, az audió tartalmak iránt folyamatosan növekvő keresletet elégít ki, egyben bevételnövekedéssel is kecsegtet, hiszen a hirdetők audió reklámokat vásárolhatnak a hallgatói élmény részeként.

Teljes cikk itt!

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article