Hamburg a fenntartható MI központjává válna

  21/10/2020

A Hansa város KKV-knak szóló pilot programokkal kapcsol magasabb fokozatba a globális MI versenyfutásban

Pilot programokat indít KKV-k számára a hamburgi kereskedelmi kamara. A kezdeményezés lényege, hogy a cégek közelebbről is megismerkedjenek a rendelkezésre álló MI-alapú technológiákkal. Jelenleg a térségben a vállalatok 17%-a alkalmaz mesterséges intelligenciát folyamatainak optimalizálására, ám ez a szám várhatóan 47%-ra nőhet 2022-re. Már most is több jó példa igazolja, hogy a hagyományos iparágak szereplői remekül képesek beépíteni az MI megoldásokat működésükbe: a gépgyártással foglalkozó Kroenert pl. a Panda nevű IT startuppal fogott össze, hogy növelje hatékonyságát.

A tervek szerint valamennyi gyártási folyamatot és szenzort egyetlen rendszerbe szerveznek, hogy egy autonóm, önmagát fejlesztő gyártósor jöjjön létre. A hamburgi vezetés célja, hogy a várost a "fenntartható MI központjaként" pozícionálja, és a különböző MI alkalmazások teszt terepeként kerüljön be a köztudatba.

Részletek a Die Weltben!

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article