Köhögésből mondja meg az algoritmus, hogy COVID fertőzött-e a tesztalany

  04/11/2020

Az MIT készülő ingyenes mobilapplikációja forradalmasíthatja a koronavírus tesztelés folyamatát. Az első eredmények rendkívüli bizakodásra adnak okot.

Az MIT olyan algoritmust fejlesztett, amely a köhögések hangjából képes megállapítani a COVID fertőzöttséget. Az ötezer mintán tesztelt alkalmazás valamennyi tünetmentes embernél eltalálta, hogy fertőzöttről van szó, míg az igazoltan COVID pozitív eseteknél 98,5%-os arányban volt helyes a diagnózis.

A megoldás mesterséges intelligencia alapú beszédfeldolgozásra épít, és ha ingyenesen letölthető alkalmazás válik belőle, az forradalmasíthatja a tömeges tesztelést, hiszen kimeríthetetlen tesztkapacitást biztosítana, és ezáltal mindenki magán is elvégezheti a szűrést. A tünetmentes, ám fertőzött emberek köhögése az emberi fül számára nem megkülönböztethető az egészséges emberek köhögésétől, a gépi intelligencia azonban képes a különbségtételre - ebben rejlik nagyszerűsége.

Teljes cikk itt!

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article