Mesterséges intelligencia szabályozás jelenlegi és jövőbeli kihívásai

Mesterséges intelligencia szabályozás jelenlegi és jövőbeli kihívásai

Calendar  25/10/2021

Online mesterséges intelligencia konferencia - 2021. október 26.

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét 2021 második félévében Magyarország tölti be. Az elnökségi programsorozat részeként az Elnökség és az Európa Tanács közös szervezésében kerül sor október 26-án a Mesterséges intelligencia szabályozás jelenlegi és jövőbeli kihívásai” című virtuális konferenciára.

 

A rendezvény során tematikus kerekasztal- és panelbeszélgetések keretében neves szakértők folytatnak eszmecserét a hatékony MI szabályozási keretrendszerek potenciális építőelemeiről, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Az esemény programja ide kattintva megtekinthető.

 

A konferencia élő online közvetítésére való becsatlakozás minden érdeklődő számára nyitott. Az esemény alábbi holnapjának alján található link segítségével az esemény élőben követhető, előzetes regisztrációt nem igényel.

https://www.coe.int/en/web/artificial-intelligence/ai-conference-current-and-future-challenges

LATEST NEWS

KÉSZÜL AZ UNIÓS RENDELET A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) álláspontja szerint mindenképp szükséges szabályozni, hogy mely területeken és mire szabad használni a mesterséges intelligenciát, mint technológiát.

Read article   

Pályázati felhívás az Ipar 4.0 szakmai érem díjára

Az ITM által 2019-ben alapított Ipar 4.0 szakmai díjjal négy kategóriában ismerik el a digitalizációs technológiát innovatívan megvalósító szervezetek kiemelkedő munkáját.

Read article   

Két és félmillió embert ért el az MI Kihívás

A tervezettnél két és félszer többet, két és félmillió embert értek el a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás ismeretanyagával – mondta Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára november 9-én, a Mesterséges Intelligencia Koalíció ötödik plenáris ülésén a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Read article