Németország emeli a téteket az MI fejlesztési versenyben

  09/12/2020

A német kormány belátható időn belül globális MI K+F központtá tenné az országot, így további 2 milliárd eurót különített el a cél megvalósításának felgyorsítására

A német kormányzat öt milliárd euróval kívánja támogatni a 2025-ig tartó időszakig az MI kutatásokat és a technológia bevezetését. A döntés egyben a német MI stratégia folytatását is jelenti azzal, hogy két milliárd euróval nő az e célra felhasználható források mértéke.

A többletforrást a konjuktúra élénkítésére elfogadott csomagból különítik el. Központi jelentőségű az alkalmazott kutatások felgyorsítása, és hogy a technológiát a teljes német középvállalati szektor elkezdje élénken használni. A kormány az MI gyárakban való alkalmazását elsősorban azáltal akarja támogatni, hogy Németország szerte ún. jövőközpontokat létesít (Zukunftszentren).

Ennek értelmében olyan projektek kapnak támogatást, amelyek mindenekelőtt kis- és közepes üzemeknek nyújtanak ingyenes tanácsadást, és helyben az üzemekkel közösen dolgoznak ki olyan koncepciókat, hogy a termelőegységek megfeleljenek az MI-kompatibilitás követelményeinek. Németország távlati célja, hogy a MI kutatások globális központjává váljon, és magához vonzza a legbriliánsabb elméket. Eddig azonban a tervezett száz MI szellemi műhelyból alig néhány állt fel.

További részletek a Handelsblattban!

LATEST NEWS

Ideje beépíteni a józan ész szabályait az MI-alapú rendszerekbe

A minap online fórum keretében adtak randevút egymásnak a világ legkiemelkedőbb AI tudósai, akik az AI területén 2021-ban teendő legfontosabb lépéseket vitatták meg.

Read article   

A Forbes 2021 legforróbb AI trendjeit veszi sorra

Áttörés jöhet az MI alapú nyelvtechnológiában, jogszabályi szintre kerül az MI országstratégia az Egyesült Államokban és az akvizíciós piacra is pezsgés vár.

Read article   

Kínában már tömegesen ítélkeznek virtuális AI bírók

Az ázsiai nagyhatalom az igazságszolgáltatás leterheltségét kívánja csökkenteni a bizonyos ügyekben bevetett MI-alapú bíráskodással

Read article