Németország emeli a téteket az MI fejlesztési versenyben

  09/12/2020

A német kormány belátható időn belül globális MI K+F központtá tenné az országot, így további 2 milliárd eurót különített el a cél megvalósításának felgyorsítására

A német kormányzat öt milliárd euróval kívánja támogatni a 2025-ig tartó időszakig az MI kutatásokat és a technológia bevezetését. A döntés egyben a német MI stratégia folytatását is jelenti azzal, hogy két milliárd euróval nő az e célra felhasználható források mértéke.

A többletforrást a konjuktúra élénkítésére elfogadott csomagból különítik el. Központi jelentőségű az alkalmazott kutatások felgyorsítása, és hogy a technológiát a teljes német középvállalati szektor elkezdje élénken használni. A kormány az MI gyárakban való alkalmazását elsősorban azáltal akarja támogatni, hogy Németország szerte ún. jövőközpontokat létesít (Zukunftszentren).

Ennek értelmében olyan projektek kapnak támogatást, amelyek mindenekelőtt kis- és közepes üzemeknek nyújtanak ingyenes tanácsadást, és helyben az üzemekkel közösen dolgoznak ki olyan koncepciókat, hogy a termelőegységek megfeleljenek az MI-kompatibilitás követelményeinek. Németország távlati célja, hogy a MI kutatások globális központjává váljon, és magához vonzza a legbriliánsabb elméket. Eddig azonban a tervezett száz MI szellemi műhelyból alig néhány állt fel.

További részletek a Handelsblattban!

LATEST NEWS

Szingapúr is edukálja a társadalmat mesterséges intelligenciából

A fejlett ázsiai városállamban debütál az Intel a hétköznapi embereknek szóló AI kurzusa

Read article   

Mérföldkő a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása

Az MI Koalíció támogatja a kiemelt jelentőségű jogszabályt, amely új fejezetet nyithat a hazai adatgazdaság fejlődésében

Read article   

Elfogult filmes gyakorlatokat szűr a mesterséges intelligencia

Egy új MI-alapú módszerrel szinte bármilyen irodalmi alkotás vagy sajtótermék esetében fel lehet mérni, milyen mértékben fordulnak elő benne bizonyos szempontból elfogult elemek.

Read article