Media Appearances

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Read article   

Az új akcelerátor központok minőségi ugrást ígérnek az kkv-k hatékonyságnövelésében

Az MI Koalíció elnöke az M1 „Ma reggel” c. műsorában ecsetelte, milyen előnyöket kínálnak a hazai vállalkozások számára a mesterséges intelligencia megoldásokat első kézből bemutató központok

Read article   

Kooperatív doktori program

Örömmel jelentjük be, hogy az ITM által útjára indított Kooperatív Doktori Program az első év sikerére való tekintettel a 2021/22-es tanévben is meghirdetésre kerül.

Read article   

A Mesterséges Intelligencia Stratégia megvalósítása az MI-alkalmazások bevezetését segítő központok létrehozásával folytatódik

Új akcelerátor központok segítik a vállalatokat a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások bevezetésében, miközben valós igényeket kielégítő projektek indulnak a 2030-ig szóló MI Stratégiában megfogalmazott célok teljesítésére. Az intézkedési terv végrehajtásának legutóbbi eredményeit értékelte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az MI Koalíció a szakma kiemelkedő képviselőit felvonultató MI szakmai napon és kiállításon.

Read article   

Nagykövetekkel és megújult tananyaggal kap új lendületet az országos mesterséges intelligencia tudatosító kampány

Bemutatták a mesterséges intelligenciát fókuszba helyező országos tudatosító kampány nagyköveteit a szakma kiemelkedő képviselőit felvonultató MI szakmai napon és kiállításon. Az MI Kihívás alapozó kurzust Magyarország MI Stratégiájának részeként, azzal a céllal tették mindenki számára elérhetővé, hogy felkészítsék a társadalmat és a gazdaságot a technológiai változásokra.

Read article   

Iparági projektekkel halad előre Magyarország MI Stratégiájának megvalósítása

A MTA mesterséges intelligencia témakörének szentelt 194. közgyűlésén az MI Koalíció vezetői ismertették az intézkedési terv meghirdetése óta elért eredményeket.

Read article   

Mérföldkő a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása

Az MI Koalíció támogatja a kiemelt jelentőségű jogszabályt, amely új fejezetet nyithat a hazai adatgazdaság fejlődésében

Read article   

Látványos, online lapozgatható formában is olvasható Magyarország MI Stratégiája

Esztétikailag szintet lépett a hazai MI aréna keretrendszerét a következő tíz évre meghatározó dokumentum, amely könyvszerűen elegáns formában kel életre a Digitális Jólét Program központi felületén.

Read article   

Hungary's AI Challenge is on!

By the end of 2021, at least 1 million citizens should learn about the benefits of AI out of whom 100,000 are expected to complete a locally developed free online course.

Read article   

Exclusive interview with Roland Jakab, President of the Artificial Intelligence Coalition in Hungary

Roland Jakab, President of the Artificial Intelligence Coalition talks about how the coalition makes people more aware of technology.

Read article   

Dedikált intézményrendszerrel és az intézkedési terv projektekké bontásával halad az MI Stratégia megvalósítása

Az MI Koalíció IV. plenáris ülésén a küszöbön álló feladatok felvázolása mellett az MI Nemzeti Lab hivatalos megnyitójára is sor került, és bejelentették: december 1-jén indul az MI Kihívás.

Read article   

The AI Challenge launches in December

One hundred thousand citizens to gain general understanding of Artificial Intelligence thanks to locally developed basic online course

Read article   

Showing 12 of 36 press release