Media Appearances

Exclusive interview with Roland Jakab, President of the Artificial Intelligence Coalition in Hungary

Roland Jakab, President of the Artificial Intelligence Coalition talks about how the coalition makes people more aware of technology.

Read article   

Hungary's AI Challenge is on!

By the end of 2021, at least 1 million citizens should learn about the benefits of AI out of whom 100,000 are expected to complete a locally developed free online course.

Read article   

Dedikált intézményrendszerrel és az intézkedési terv projektekké bontásával halad az MI Stratégia megvalósítása

Az MI Koalíció IV. plenáris ülésén a küszöbön álló feladatok felvázolása mellett az MI Nemzeti Lab hivatalos megnyitójára is sor került, és bejelentették: december 1-jén indul az MI Kihívás.

Read article   

The AI Challenge launches in December

One hundred thousand citizens to gain general understanding of Artificial Intelligence thanks to locally developed basic online course

Read article   

Dedikált kiválósági központtal kapcsolhat magasabb fokozatba a hazai 5G ökoszisztéma

Az 5G Koalíció szervezésében rendezett szakmai konferencián az 5G technológia legfrissebb hazai trendjei és történései voltak napirenden.

Read article   

Infotér 2020: Az MI Stratégiában meghatározott intézményrendszer megfelelő keretet ad a nemzeti adatvagyon hasznosításához

A mesterséges intelligencia (MI) játszotta a főszerepet az Infotér 2020 Konferencián, amelyet ezúttal hibrid, azaz online és helyszíni vegyes formátumban rendeztek meg Balatonfüreden.

Read article   

Bejárta a magyar médiát az MI Stratégia híre

Jakab Roland elnök úr számos vezető médium mellett az M1 Ma reggel c. műsorában taglalta a cselekvési terv fontosságát.

Read article   

Hungary's Growth Curve Thru' 2030 to be Defined by AI Strategy

Hungary's leading English language paper, the Budapest Business Journal deals with the potential impact of the newly revealed AI Strategy in a detailed coverage.

Read article   

Hungary’s Growth Curve to be Defined by Newly Revealed AI Strategy Thru’ 2030

The measurement package to set data economy in motion and to focus on widespread social awareness announced by Minister of Innovation and AI Coalition President in Debrecen – Video and photo gallery

Read article   

Infoparlament 2020: Szuperszámítógép-kapacitás kiépítésével és az adatvagyon tudatos hasznosításával tartjuk a lépést a globális mesterséges intelligencia versenyben

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kidolgozott Nemzeti Digitalizációs Stratégia keretbe foglalja azt az eszközrendszert, amelynek révén Magyarország 2030-ra Európa élvonalába kerülhet a digitalizáció terén – hangzott el többek között az Infoparlament 2020 online konferencián.

Read article   

Az adatbiztonságot támogatja a Digitális Összefogás járványhelyzetre szabott ajánlása

Adatetikai ajánlást fogalmazott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére a Digitális Összefogás platform, amelynek a Mesterséges Intelligencia Koalíció és a Magyarországi 5G Koalíció is tagja. A dokumentumban foglaltakat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is támogatja.

Read article   

Showing 12 of 28 press release