Media Appearances

Infotér 2020: Az MI Stratégiában meghatározott intézményrendszer megfelelő keretet ad a nemzeti adatvagyon hasznosításához

A mesterséges intelligencia (MI) játszotta a főszerepet az Infotér 2020 Konferencián, amelyet ezúttal hibrid, azaz online és helyszíni vegyes formátumban rendeztek meg Balatonfüreden.

Read article   

Bejárta a magyar médiát az MI Stratégia híre

Jakab Roland elnök úr számos vezető médium mellett az M1 Ma reggel c. műsorában taglalta a cselekvési terv fontosságát.

Read article   

Hungary's Growth Curve Thru' 2030 to be Defined by AI Strategy

Hungary's leading English language paper, the Budapest Business Journal deals with the potential impact of the newly revealed AI Strategy in a detailed coverage.

Read article   

Hungary’s Growth Curve to be Defined by Newly Revealed AI Strategy Thru’ 2030

The measurement package to set data economy in motion and to focus on widespread social awareness announced by Minister of Innovation and AI Coalition President in Debrecen – Video and photo gallery

Read article   

Infoparlament 2020: Szuperszámítógép-kapacitás kiépítésével és az adatvagyon tudatos hasznosításával tartjuk a lépést a globális mesterséges intelligencia versenyben

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kidolgozott Nemzeti Digitalizációs Stratégia keretbe foglalja azt az eszközrendszert, amelynek révén Magyarország 2030-ra Európa élvonalába kerülhet a digitalizáció terén – hangzott el többek között az Infoparlament 2020 online konferencián.

Read article   

Az adatbiztonságot támogatja a Digitális Összefogás járványhelyzetre szabott ajánlása

Adatetikai ajánlást fogalmazott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére a Digitális Összefogás platform, amelynek a Mesterséges Intelligencia Koalíció és a Magyarországi 5G Koalíció is tagja. A dokumentumban foglaltakat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is támogatja.

Read article   

SMART 2020: Az MI Országstratégia a hazai adatgazdaságot is újradefiniálhatja

A globális adatkereskedelem egyre nagyobb térnyerésével az egyes államok is lépéskényszerbe kerültek, miközben az egyéneket szintén helyzetbe kell hozni, hogy saját adataikkal a korábbiaknál szabályozottabb keretek között rendelkezhessenek, mondta el Szertics Gergely szakmai vezető a SMART 2020 Konferencián.

Read article   

Példaértékű aktivitással szélesedik a Digitális Összefogás

Eddig több mint 330 felajánlás érkezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által életre hívott Digitális Összefogás keretében, amelynek célja, hogy a polgárok életét ingyenes digitális megoldások könnyítsék meg a járvány ideje alatt.

Read article   

Közel évtizedes technikai ugrásra kényszerít minket a koronavírus

Szakmai vezetőnk, Szertics Gergely a Kossuth Rádióban elmondta: óriási lehetőséget tartogat a vészhelyzet miatt felgyorsult digitális átállás.

Read article   

Elindult a Digitális Összefogás az MI Koalíció részvételével

A Digitális Összefogás keretében felajánlott szolgáltatások és eszközök 1,2 millió diák, 200 ezer tanár, 1 millió munkavállaló és 2 millió szépkorú mindennapjait könnyíti meg a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetben.

Read article   

Agriculture stands before digital leap in the wake of the AI and 5G revolutions

There is vast room for boosting production in the Hungarian economy which is bound to soar Hungary’s GDP enormously through 2030 by exploiting Artificial Intelligence and 5G technology.

Read article   

Showing 12 of 23 press release