Iparági projektekkel halad előre Magyarország MI Stratégiájának megvalósítása

  14/05/2021

A MTA mesterséges intelligencia témakörének szentelt 194. közgyűlésén az MI Koalíció vezetői ismertették az intézkedési terv meghirdetése óta elért eredményeket.

Megvannak az első iparági projektek, amelyek valós gazdasági és társadalmi igényekre kínálnak konkrét megoldásokat az #mistratégia megvalósításának jegyében. Az egészségügy, az agrár, a logisztika és az energetika területén számos kezdeményezés kezd a gyakorlatban is testet ölteni  - hangzott el ????a Magyar Tudományos Akadémia ????194. közgyűlésén, ahol az #MI volt fókuszban, és Roland Jakab elnök úr és Laszlo Boa szakmai vezető az MI Koalíció kkv-k fejlődését elősegítő tevékenységeiről tartott érdekfeszítő előadást.

A szakemberek kiemelték továbbá: a december óta zajló tudatosító kampány, az MI Kihívás további motivációt jelenthet, hogy minél szélesebb tömegekben tudatosuljon: mindannyiunknak alkalmazkodnia kell a mesterséges intelligencia transzformációval járó változásokhoz.

Nézd vissza a MIK vezetőség gondolatait itt:

 

 

LATEST NEWS

Lépéskényszerben Európa a globális csiphiány hatására

Németország felpörgetné a belföldi csipgyártást a technológiai szuverenitás erősítésére

Read article   

Németország "valóságszimuláló" laborokkal ösztönözné az innovációt

A tervezett ún. "Reallaborok" a német gazdasági szereplők innovatív ötletei számára ígérnek kibontakozási lehetőséget.

Read article   

IX. elnökségi ülés: Mozgalmas ősznek néz elébe az MI Koalíció

Eredményértékelés mellett az év soron következő történései voltak napirenden, így a crowdsourcing projektek, az Akcelerátor Központ workshopok és az iparági tematikus bemutatók.

Read article