Iparági projektekkel halad előre Magyarország MI Stratégiájának megvalósítása

  14/05/2021

A MTA mesterséges intelligencia témakörének szentelt 194. közgyűlésén az MI Koalíció vezetői ismertették az intézkedési terv meghirdetése óta elért eredményeket.

Megvannak az első iparági projektek, amelyek valós gazdasági és társadalmi igényekre kínálnak konkrét megoldásokat az #mistratégia megvalósításának jegyében. Az egészségügy, az agrár, a logisztika és az energetika területén számos kezdeményezés kezd a gyakorlatban is testet ölteni  - hangzott el ????a Magyar Tudományos Akadémia ????194. közgyűlésén, ahol az #MI volt fókuszban, és Roland Jakab elnök úr és Laszlo Boa szakmai vezető az MI Koalíció kkv-k fejlődését elősegítő tevékenységeiről tartott érdekfeszítő előadást.

A szakemberek kiemelték továbbá: a december óta zajló tudatosító kampány, az MI Kihívás további motivációt jelenthet, hogy minél szélesebb tömegekben tudatosuljon: mindannyiunknak alkalmazkodnia kell a mesterséges intelligencia transzformációval járó változásokhoz.

Nézd vissza a MIK vezetőség gondolatait itt:

 

 

LATEST NEWS

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Visszanézhetők a szakmai nap tartalmas előadásai

Read article   

Meghódíthatják a világot a szervízrobotok

A munkaerőhiánnyal küzdő szállodaipar és egészségügy nagyon várja a gépi felmentősereget

Read article   

Az új akcelerátor központok minőségi ugrást ígérnek az kkv-k hatékonyságnövelésében

Az MI Koalíció elnöke az M1 „Ma reggel” c. műsorában ecsetelte, milyen előnyöket kínálnak a hazai vállalkozások számára a mesterséges intelligencia megoldásokat első kézből bemutató központok

Read article