Iparági projektekkel halad előre Magyarország MI Stratégiájának megvalósítása

2021.05.14

A MTA mesterséges intelligencia témakörének szentelt 194. közgyűlésén az MI Koalíció vezetői ismertették az intézkedési terv meghirdetése óta elért eredményeket.

Megvannak az első iparági projektek, amelyek valós gazdasági és társadalmi igényekre kínálnak konkrét megoldásokat az #mistratégia megvalósításának jegyében. Az egészségügy, az agrár, a logisztika és az energetika területén számos kezdeményezés kezd a gyakorlatban is testet ölteni  - hangzott el ????a Magyar Tudományos Akadémia ????194. közgyűlésén, ahol az #MI volt fókuszban, és Roland Jakab elnök úr és Laszlo Boa szakmai vezető az MI Koalíció kkv-k fejlődését elősegítő tevékenységeiről tartott érdekfeszítő előadást.

A szakemberek kiemelték továbbá: a december óta zajló tudatosító kampány, az MI Kihívás további motivációt jelenthet, hogy minél szélesebb tömegekben tudatosuljon: mindannyiunknak alkalmazkodnia kell a mesterséges intelligencia transzformációval járó változásokhoz.

Nézd vissza a MIK vezetőség gondolatait itt:

A LEGFRISSEBB HÍREINK

Pályázati felhívás az Ipar 4.0 szakmai érem díjára

Az ITM által 2019-ben alapított Ipar 4.0 szakmai díjjal négy kategóriában ismerik el a digitalizációs technológiát innovatívan megvalósító szervezetek kiemelkedő munkáját.

Két és félmillió embert ért el az MI Kihívás

A tervezettnél két és félszer többet, két és félmillió embert értek el a Mesterséges Intelligencia (MI) Kihívás ismeretanyagával – mondta Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára november 9-én, a Mesterséges Intelligencia Koalíció ötödik plenáris ülésén a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Elolvasom

Mesterséges intelligencia szabályozás jelenlegi és jövőbeli kihívásai

Online mesterséges intelligencia konferencia - 2021. október 26.